Vesti

U regionu Prizrena dva hapšenja

Pripadnici Kosovske policije, jedinice u Prizrenu, uhapsili su danas dve osobe, saopšteno je iz KPS-a.

U saopštenju dostavljenom KIM radiju se navodi da je K. Domđonaj uhapšen zbog umešanosti u trgovinu ljudima, a  R. Šalja zbog posedovanja opojnih supstanci. „Istražitelji policije u Prizrenu uhapsili K. Domđonaja, zbog sumnje da je primoravao jednu dvadesetgodišnju osobu sa Kosova da se bavi prostitucijom, dok je radila u kafeteriji “Alpina“, u Prizrenu“, piše u saopštenju. Dodaje se da su istražitelji u vezi sa ovim slučajem, identifikovali i jednu osobu iz Albanije, koja nije uhapšena zbog zdravstvstvenih razloga. Žrtvi je pruženo utočište u jednoj kući i ima podršku od strane odbrane žrtava. R. Šalja uhapšen je po nalogu tužioca. Kod njega je pronađeno 35 grama marihuane. „Policijski istražitelji policijske stanice u Prizrenu pretresli su jedan muzički studio i tu zaplenili materiju za koju se predpostavlja da je droga (marihuana)“, piše u saopštenju.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017