Vesti

Novo rukovodstvo SO K. Mitrovica traži podršku države

Većina odbornika Skupštine opštine Kosovska Mitrovica zatražila je od Ministarstva za KiM i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu da poštuju odluke sa poslednje sednice SO Kosovska Mitrovica na kojoj je došlo do smene opštinskog rukovodstva.

Kako javlja Kontakt Plus radio, novoizabrani predsednik opštine, Krstimir Pantić, pozvao je ministra i državnog sekretara, Gorana Bogdanovića i Olivera Ivanovića da “ne dele narod i prihvate poraz’ kao i da svi zajedno nastave da rade u interesu građana Kosovske Mitrovice. ’Spremni smo da sarađujemo sa njima i predaćemo im zapisnike sa druge sednice SO Kosovska Mitrovica. Uz zapisnik predaćemo i video zapis celokupnog toka sednice koja je održana 21. oktobra, na kojoj je smenjeno staro rukovodstvo i izabrano novo. Očekujemo od nadležnih ministarstava da se izjasne u što kraćem roku, da priznaju smenu starog i izbor novog rukovodstva’, istakao je Pantić. Na jučerašnjoj konferenciji za novinare kojoj je prisustvovalo 16 od ukupno 30 odbornika SO Kosovska Mitrovica zatraženo je da se vrate opštinski pečati, a ukoliko to ne bude urađeno, “biće podnete krivične prijave zbog krađe pečata’. Ukoliko od strane nadležnih ministarstava ne bude prihvaćena smena starog i izbor novog rukovodstva i ako se i dalje bude opstruirao rad opštine Kosovska Mitrovica, za ovu nedelju je najavljen miting na kome će građani Kosovske Mitrovice iskazati svoje mišljenje o smeni do koje je došlo i o strankama koje su do 21. oktobra bile na vlasti. Do promene opštinske vlasti u Kosovskoj Mitrovici došlo je u sredu nakon što su dva odbornika Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasima Ljajića, Milan Cerovina i Dragan Radisavljević dali podršku odbornicima Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke Srbije (DS). Za predsednika opštine Kosovska Mitrovica izabran je Krstimir Pantić (SNS), dok će njegov zamenik biti Kosta Galjak iz iste stranke.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017