Vesti

Maskembal za učenike OŠ “Miladin Mitić”

Udruženje poslovnih žena “Avenija” organizuje maskembal za učenike od prvog do četvrtog razreda OŠ “Miladin Mitić” iz Lapljeg Sela.

Sekretar ovog udruženja, Jelena Nedeljković, KIM radiju je kazala da će se danas maskembal održati u Lapljem Selu, a naredna dva dana u Čaglavici i Preocu. “Maskembal se organizuje za učenike od prvog do četvrtog razreda, dok će učenici od petog do osmog učestvovati u akciji čišćenja školskog dvorišta. Takođe se planira i sađenje sadnica u dvorištu škole’, kazala je Nedeljković. Nedeljković dodaje da je prošle nedelje održana izložba dečijih radova u Domu kulture u Lapljem Selu. Prema njenim rečima izložba je bila aukcijskog tipa i sav prilog biće namenjen školi. Ona za KIM radio kaže da se u okviru projekta Udruženja poslovnih žena “Avenija’ iz Lapljeg Sela, “Buđenje u zelenilu’ planira uređenje još nekoliko zelenih površina i parkova u Lapljem Selu i Čaglavici.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017