Vesti

Srpska dokumenta za 550 evra?

Grupa Albanaca i Srba za 550 evra obezbeđivala je falsifikovana srpska dokumenta i prevoz do Subotice, prenosi štampa u Prištini.

Kosovska policija je tokom vikenda zaustavila automobil u blizini Leposavića u kojem su bila četiri Albanaca iz regiona Mitrovice sa falsifikovanim dokumentima, dok je taksista bio Srbin. “Albanci su imali falsifikovana dokumenta a cilj im je bio da preko graničnog prelaza kod Leposavića i posle preko Subotice odu ka zapadnim zemljama’, rekao je šef istrage u graničnoj policiji Kosova Nevruz Hasani. Posle hapšenja emigranata, identifikovani su i uhapšeni i osumnjičeni za organizovanje ilegalnog putovanja. I. Šabani (53), S. Jovanović (55), G. Zeneli (21) i B. Osmani (20) uhapšeni su posle pretresa u južnom delu Mitrovice. ’Tokom pretresa u njihovima kućama nađena su razna sredstva za falsifikovanje dokumenata. Reč je o srpskim dokumentima - pasošima, ličnim kartama, vozačkim dozvolama’, rekao je Hasani. Policija je objasnila da su emigranti plaćali oko 550 evra za osiguranje dokumenata i organizovanje putovanja iz Mitrovice do Subotice. Četiri pronađena emigranta i taksista oslobođeni su u redovnoj proceduri, dok je četvorici osumnjičenih za trgovinu ljudima, posle konsultacija sa tužilaštvom, određen pritvor.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017