Vesti

Hašim Tači ponovo izabran za predsednika DPK

Na partijskom kongresu koji je danas održan u Prištini, Hašim Tači je ponovo izabran za predsednika Demokratske partije Kosova.

Kako prenosi Koha Ditore, premijer Kosova je na kongresu DPK, kazao da je partija od prošlogodišnje skupštine znatno napredovala.  Takođe, izrazio je uverenje da će osvojiti još jedan mandat na mestu predsednika kosovske vlade i da će i dalje biti u vrhu kosovske vlasti. Kosovski premijer je obećao da neće prestati da radi na izgradnji puta Priština – Morina – Merdare, kao i to da će se na Kosovu nastaviti sa izgradnjom novih autoputeva. Prema njegovim rečima za oko šest meseci bi trebala da počne izgradnja nove elektrane na Kosovu. Za institucionalnu krizu sa kojom se Kosovo trenutno suočava Taći je direktno optužio Demokratski savez Kosova. Dodao je da se zahvaljujući radu ljudi iz njegovog kabineta institucije čuvaju od kolapsa. Pored američkog abasadora na Kosovu Kristofera Dela, kongresu DPK prisustvovali su i predstavnici Alijanse za novo Kosovo. Niko od predstavnika Demokratskog saveza Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Demokratskog saveza Dardanije, nije prisustvovao kongresu.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017