Vesti

Lj. Šljaku: Dijalog Beograda i Prištine tek posle izbora

Predsednik Fondacije za otvoreno društvo Kosova Ljuan Šljaku izjavio je da nije realno očekivati da će kosovska strana biti spremna za razgovore sa Beogradom do kraja godine.

U izjavi za novosadski “Dnevnik’ Šljaku smatra da skori početak razgovora nije verovatan zbog političkih previranja na Kosovu i izbora koji su izgledni. ’Ako će izbori biti organizovani uskoro, a sve na to ukazuje, mislim da je daleko bolje da dijalog počne nako konstituisanja nove kosovske vlasti. Jer, neko će morati da bude garant mogućih dogovora, a to može da bude samo nova vlada’, rekao je Šljaku. Prema njegovim rečima, jasno je da pitanje statusa Kosova neće biti deo dijaloga, jer kosovska strana na to neće pristati ni na koji način.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017