Vesti

OŠ “Sveti Sava” u Klokotu radi u otežanim uslovima

Osnovna škola “Sveti Sava” u Klokotu, koja pod ovim imenom postoji skoro 20. godina, radi u otežanim uslovima, ali njeni učenici beleže vredne rezultate na mnogim takmičenjima.

U izjavi za Klokot radio, sekretar ove škole, Srđan Nikolić, je pričao o funcionisanju škole i njenom istorijatu. “Pod imenom Svetog Save, škola funkcioniše od 1991. godine, a do tada je bila deo škole “Boro i Ramiz’ u Radivojcu. Do 1999. godine, ovu školu su pohađala, pored dece iz Klokota, i učenici iz Belaje i Žitinja’, rekao je Nikolić. Neki od problema sa kojima se ova škola suočava dugi niz godina jeste nedostatak učionica, kabineta i stručnog osoblja za pojedine predmete. “Gledajući druge škole na ovoj teritoriji, osposobljenost stručnog kadra je na zadovoljavajućem nivou. Međutim, suočavamo se sa nedostatkom kadra za predmete ruskog jezika, matematike, fizike, muzičkog vaspitanja i drugih, ali to je problem čitave školske uprave ovog kraja’, predočio je sekretar škole u izjavi Klokot radiju. Pripremni opštinski tim je u saradnji sa USAID-om prošle godine, OŠ “Sveti Sava’ donirao računare, ali i dalje postoji problem nedostatka kabineta za laboratorije i tehničke predmete. Nikolić napominje da se oseća stagnacija pa čak i blagi pad broja učenika koji pohađaju ovu školu u odnosu na period od pre 5 godina. On je, međutim, ponosan na rezultate koje su ostvarili učenici škole na mnogim takmičenjima i pored teških uslova u kojima uče i rade uz napomenu da veliki broj učenika koji su pohađali ovu školu danas poseduje univerzitetske diplome, a neki od njih su i deo nastavnog osoblja OŠ “Sveti Sava’ u Klokotu.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017