Vesti

Radovi na vodovodnoj mreži u Vrbeštici pri kraju

Radovi na vodovodnoj mreži u selu Vrbeštica u opštini Štrpce trebalo bi da budu završeni početkom novembra, čime će biti rešen višegodišnji problem vodosnabdevanja.

Projekat izgradnje vodovodne mreže u selu Vrbeštica sprovodi opština Štrpce koja radi po sistemu Vlade Kosova, a vrednost projekta je 80.000 evra. Direktor za urbanizam Radojica Tomić kaže da je opština Štrpce ovaj projekat pokrenula na inicijativu meštana, jer je postojeći vodovod nedovoljnog kapaciteta, a zbog zastarelih i koroziranih vodovodnih cevi u pitanje je doveden i kvalitet vode. „Nekoliko godina unazad meštani sela Vrbeštica imaju problem sa vodosnabdevanjem. To je kapitalni projekat za opštinu Štrpce. Dužina vodovodne mreže iznosiće oko 2, 5 do 3 km, a cilj je da meštani nemaju više problem sa vodosnabdevanjem i da se kapacitet i kvalitet vode u ovom mestu u budućem periodu, naročito u letnjim mesecima, kada je problem izraženiji, u značajnoj meri poboljša“, kazao je Tomić. Prema rečima predstavnika kosovske opštine Štrpce, pored vodovodne mreže u toku je i uređivanje fudbalskog igrališta u ovom selu, a u planu je i izgradnja dečjeg parka, kao i dovršetak kanalizacione mreže i asfaltiranje jedne ulice u ovom selu.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017