Vesti

Vuk Drašković: Srbija treba da se bori za ono što je njeno

Srbija u predstojećim pregovorima sa Prištinom treba da se bori za svoje istorijsko i religijsko nasleđe i narod koji tamo živi, kaže lider SPO Vuk Drašković.

Predsednik Srpskog pokreta obnove smatra da Srbija u predstojećim razgovorima treba da se bori isključivo za ono što je njeno na Kosovu i Metohiji, prenosi B92. Lider SPO-a je na izbornoj skupštini pokrajinske organizacije stranke rekao da Srbija kroz pregovore treba da se bori za crkve, manastire i srpski narod koji živi na Kosovu.  “Izboriti se za status toga što je naše, za evropski status i uz garancije Evropske unije, prvorazredni je zadatak države Srbije’, rekao je Drašković. “Ja sam za to da odnosi između Srbije i Kosova budu slični odnosima između Zapadne Nemačke i Istočne Nemačke. One se između sebe nikada nisu priznale, ali su imale saradnju’, naveo je on. Drašković podseća i da je Srbija izgubila suverenitet nad Kosovom pre 11 godina, kao i da za SPO Kosovo ostaje ’srpski Jerusalim’.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017