Vesti

Goraždevac: Kamen temeljac za izgradnju Zdravstvenog centra

U Goraždevcu, najvećem srpskom selu u Metohiji, danas je položen kamen temeljac za izgradnju Zdravstvenog centra.

Kamen temeljac za izgradnju objekta vrednog 20 miliona dinara položili su predstavnici Ministarstva za Kosovo i Metohiju. Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Zvonimir Stević, rekao je, obraćajući se prisutnima, da će ovakve investicije u mnogome pomoći opstanak i povratak srpskog stanovništva. “U opštini Peć smo počeli da realizujemo i ono što je bilo dogovoreno prilikom naše poslednje posete a na predlog opštinskog rukovodstva’ rekao je Stević. “Za zdravstvene radnike izgradnja ovog objekta predstavlja novi početak, naročito ako se uzme u obzir da još uvek rade u veoma tesnom i skučenom prostoru’, rekao je direktor Zdravstvenog  centra Peć sa sedištem u Goraždevcu, dr Savo Stanojević. Opština Peć, kao investitor, očekuje da će sve biti završeno u dogovorenom roku a da će ovaj projekat biti samo jedan u nizu, koji će uticati na poboljšanje uslova života srpskog stanovništva u celom Pećkom okrugu.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017