Vesti

Zanijer: Dijalog Beograda i Prištine bitan

Šef Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu i Metohiji (UNMIK) Lamberto Zanijer je ocenio da je dijalog predstavnika vlasti u Beogradu i institucija u Prištini još daleko zbog njihovih veoma različitih pozicija.

Prema ambasadoru Zanijeru, koji je i specijalni predstavnik generalnog sekretara UN u Pokrajini, ’evropski strateški izbor koji Srbija iskazuje u poslednje vreme predstavlja značajan korak napred za tu zemlju, kao i za balkanski region’, prenela je italijanska novinska agencija Ansa. “To istovremeno daje velike šanse za rešenje pitanja Kosova’, ocenio je Zanijer na marginama diplomatskog skupa održanog u Rimu. Zanijer, smatra da je bitno da dijalog Beograda i Prištine dovede do normalizacije odnosa. Zanijer je takođe kazao da je međunarodno priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova politički problem, da je Savet bezbednosti UN podeljen po tom pitanju, ali da bi njegovo rešenje mogao da bude olakšan dijalogom Beograda i Prištine. Od 192 države-članice UN, njih 70 je priznalo nezavisnost Kosova, podseća italijanska agencija.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017