Vesti

O. Ivanović: Vlada Srbije neće promeniti stav o izborima

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, Oliver Ivanović, smatra da je stav Vlade Republike Srbije da Srbi sa Kosova i Metohije ne treba da učestvuju na kosovskim izborima.

Ivanović je za KIM radio kazao da Vlada Srbije ne može u ovom kratkom roku da donese odluku o učestvovanju Srba na Kosovu na vanrednim parlamentarnim izborima koje organizuju kosovske institucije. “Pre jasnog izjašnjavanja, potrebno je da Vlada Srbije ima dovoljno vremena da razmotri to i da utvrdi koje su pozitivne, koje negativne strane učešća na izborima. Kako u ovom trenutku nemamo neki veliki rok za razmatranje, sumnjam da će doći do promene u stavu Vlade Srbije“, rekao je Ivanović. On je istakao da je veća verovatnoća da se prvi vanredni parlamantarni izbori na Kosovu održe u decembru mesecu ove godine.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017