Vesti

Piter Fejt pozdravio imenovanje opštinskih sudija i tužilaca

Vršilac dužnosti predsednika Kosova, Jakup Krasnići, imenovao je danas sudije u opštinskim sudovima i sudovima za prekršaje, kao i tužioce u opštinskim javnim tužilaštvima.

Specijalni predstavnik EU na Kosovu, Piter Fejt, pozdravio je današnje imenovanje opštinskih sudija i tužilaca na Kosovu. Tim povodom, Fejt je kazao da ljudi na Kosovu imaju potrebu i zaslužuju nezavisan i profesionalan pravosudni sistem koji odražava etničku različitost, a da je imenovanje sudija bitan korak ka postizanju tog cilja. “Većina građana će se tokom života susretati sa sudovima za prekršaje i opštinskim sudovima i važno je da ovim sudskim institucijama predsedavaju kompetentne, profesionalne sudije koji korektno, pravedno i blagovremeno dele pravdu’, kazao je Fejt u pisanoj izjavi dostavljenoj KIM radiju. Specijalni predstavnik EU na Kosovu, Piter Fejt je kazao da je ostalo da se imenuju još sudije i tužioci iz manjihskih zajednica. “I dalje ima radnih mesta koja su rezervisana za zajednice i podstičem sudijei tužioce iz zajednica da se prijave kako bi se ova rezervisana radna mesta popunila što je pre moguće’, rekao je Fejt.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017