Vesti

Nastavlja se vakcinacija školske dece

Dom zdravlja Gračanica nastavlja akciju redovne vakcinacije školske dece na centralnom Kosovu i Metohiji prema ranije utvrđenom planu i bez teškoća, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Na sajtu Doma zdravlja je objavljeno da se kontigent vakcina koji je privremeno bio zaplenjen pre dva dana sada upotrebljava u procesu vakcinacije. “Juče su vakcinisana deca u Brnjici i Sušici, danas u Lapljem Selu. Sledeće nedelje se vakcinacija obavlja u školama u ostalim mestima centralnog Kosova, u skladu sa dogovorom sa upravama škola’. Kako je saopšteno, vakcinacijom rukovodi specijalista pedijatrije dr Jelena Golubović. “Obaveštavamo roditelje dece predškolskog uzrasta da se redovna vakcinacija može obaviti u prostorijama naših ambulanti u ranije dogovorenim terminima’, napominje se u saopštenju Doma zdravlja Gračanica. Iz Doma zdravlja Gračanica je saopšteno da je sajt (www. dzgracanica. org), koji su hakeri juče oborili, vraćen u funkciju. Dodaje se da je odgovornost za obaranje sajta preuzela osoba koja se potpisala kao ’’Jemenski haker’’.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017