Vesti

Večeras se završava festival filma u Leposaviću

Projekcijom filma “Šišanje” Stevana Filipovića, večeras od 19 časova u Domu kulture u Leposaviću biće zatvoren osmi festival domaćeg filma.

Član organizacionog odbora, Ivan Vučković, za Kontakt Plus radio je kazao da je ovaj festival za nijansu protekao bolje nego ranijih godina. “Bilo je dosta publike i sve projekcije su dobro propraćene. Zadovoljni smo kako je festival protekao i s obzirom da smo imali goste na otvaranju festivala, reditelja Srđana Koljevića, tako da možemo da kažemo da je ovo postao jedan regionalni festival’, kazao je Vučković.   Vučković dodaje da je bilo posetioca festivala iz Kosovske Mitrovice, Zvečena, Zubinog Potoka i Raške. Osmi festival domaćeg filma u Leposaviću počeo je 18. oktobra projekcijom filma ’Žena sa slomljenim nosem’ Srđana Koljevića.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017