Vesti

Tači pristao na dijalog pre izbora

Kosovski premijer Hašim Tači prihvatio je da dijalog sa Beogradom počne pre održavanja parlamentarnih izbora na Kosovu, piše danas prištinski list ’Koha ditore’, tvrdeći da će dijalog početi pitanjem nestalih osoba.

Prihvatanje početka dijaloga pre izbora je rezultat aktivnosti zvaničnika iz kancelarije evropskog komesara za spoljnu politiku i bezbednost Roberta Kupera, minulih dana u Prištini. ’Ponuda koju je Kuper lično predao prvo u Prištini, pa zatim u Beogradu, poziva predstavnike dve zemlje da održe sastanak na kome će se razgovarati o pitanjima nestalih’, piše prištinski list. Dijalog Beograda i Prištine, po tvrdnji lista, treba očekivati narednih nedelja. Brisel nije tražio da na tom sastanku učestvuju lideri, ali je tražio da delegacije vode jedan funkcioner blizak premijeru Kosova Hašimu Tačiju i jedan blizak predsedniku Srbije Borisu Tadiću, navodi list.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017