Vesti

Hakerski napad na sajt Doma zdravlja u Gračanici

Nepoznati hakeri oborili su juče sajt Doma zdravlja u Gračanici (www. dzgracanica. org), rekao je urednik sajta Nikola Kostić.

Kostić je ovu informaciju potvrdio KIM radiju dodavši da se ulažu veliki napori da se sajt ponovo osposobi. Uspeli smo da delimično osposobimo sajt i očekujemo da do kraja dana, veb stranica Doma zdravlja u Gračanici bude potpuno u funkciji’, rekao je Kostić. Nikola Kostić je kazao da je u redovnom kontaktu sa administratorom sajta i da očekuje informacije odakle je došao napad. “U toku dana ćemo znati odakle je došao ovaj hakerski napad koji je Domu zdravlja pričinio dodatne probleme, posle isključenja telefonskih veza’, predočio je urednik sajta. Kostić napominje da je poseta sajtu poslednjih dana i nedelja bila velika, “jer su se ljudi preko istog informisali o pregledima pacijenata i vakcinaciji s obzirom da većina njih to nije mogla da sazna telefonskim putem’.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017