Vesti

Mitropolit Amfilohije služio liturgiju u Šilovu

Nakon povratka iz Rusije, mjestobljustitelj Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske mitropolit Amfilohije služio je juče svetu liturgiju u Šilovu kod Gnjilana uz sasluženje monaštva i sveštenstva.

Kako je objavljeno na sajtu Eparhije raško-prizrenske, svetoj liturgiji prisustvovao je veći broj meštana Šilova i Kosovskog Pomoravlja. Posle liturgije mitropolit Amfilohije je obišao oštećeni spomenik Svetom Knezu Lazaru koji se nalazi pored crkve. Spomenik je posle rata prenešen iz centra Gnjilana gde su ga albanski ekstremisti oštetili pokušavajući da ga unište. Meštani Šilova gledaju na ovaj spomenik kao poseban blagoslov u svom selu. U Domu kulture, mitropolit Amfilohije je održao predavanje o Sv. Avi Justinu, kome je prisustvovao veliki broj meštana. Nakon predavanja, mitropolita Amfilohija i sveštenstvo sa velikom radošću mnogobrojnih ukućana ugostio je domaćin Živko Stojanović, bivši seoski učitelj.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017