Vesti

Protest radnika Sudske jedinice u Štrpcu

Već četiri dana službenici Sudske jedinice u Štrpcu -Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici, blokiraju rad ove jedinice, zbog toga što je većina njih ostala bez posla.

Zaposleni u Sudskoj jedinici u Štrpcu zabarikadirali su vrata službenih prostorija, jer je većina njih ostala bez posla, javlja RTV Herc. Od 29 zaposlenih koliko je do sada bilo, po novoj sistematizaciji radnih mesta predviđeno je da u Sudskoj jedinici u Štrpcu ostane da radi njih osmoro. Dogandžić Slađana koja je ostala bez posla kaže da je sada zabrinuta za svoju egzistenciju. “Radila sam ovde pre 1999. godine, ne znam zašto sam dobila otkaz. Kome da se ja sada obratim, gde da idem? Imam dvoje dece, jedno studira, a drugo je četvrta godina srednje škole, muž je radio u INEKS-u i sada prima minimalac. Od toga ne može da se živi’, kaže Dogančić. Među onima koji su ostali bez posla ima i onih koji su radili u UNMIK-ovom sudu i kojima je bilo preporučeno da taj sud napuste i nastave rad u pravosuđu Republike Srbije. Jedan od njih je i Zoran Stevanović. “Dobili smo naredbu od Ministarstva pravde da napustimo kosovske institucije, sad kada smo napustili, mi smo prevareni. Imam petočlanu porodicu, sina koji je student prava i ćerku koja studira Učiteljiski fakultet, školovanje moje dece sada se dovodi pod znakom pitanja. Ne znam hoću li moći da im obezbedim to’, kaže Stevanović. Radnici Sudske jedinice u Štrpcu, najavlju nastavak svog protesta.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017