Vesti

Raskid koalicije DSK i PDK

Demokratski savez Kosova (DSK), partija bivšeg predsednika Fatmira Sejdiua donela je odluku o povlačenju iz vladajuće koalicije.

Odluku o raskidu koalicije sa Demokratskom partijom Kosova (DPK), partijom premijera Hašima Tačija, DSK je doneo na današnjoj sednici, prenosi Koha Ditore. U saopštenju koje je DSK, izdao nakon sednice, se navodi, da su analizirajući najnovija zbivanja na Kosovu, doneli odluku o izlasku iz vladajuće koalicije. “Svi predstavnici DSK-a, zamenik premijera, ministri i zamenici ministara u ponedeljak će predati svoje ostavke’, piše u saopštenju. Dodaje se da će Demokratski savez Kosova podržati sve važne procese demokratske vlade koji su u interesu zemlje i njenih građana.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017