Vesti

Klokot: Smanjena sredstva za kanalizacionu mrežu

Zbog nedostatka sredstava opština Klokot je primorana da smanji dužinu kanalizacione mreže čije uvođenje u toku.

Za kanalizacionu mrežu, najpre je bilo planirano da se izdvoji 198 hiljada evra, ali zbog nedostatka sredstava, opština je za ovaj projekat izdvojila nešto preko 170 hiljada evra. Jedan od članova tročlane komisije koja nadgleda radove za Klokot radio je kazao da će se smanjenje sredstava odraziti na dužinu kanalizacione mreže. “Planirano je da se uradi 11. 577 metara, ali zbog nedostatka sredstava u mogućnosti smo da uradiomo 6. 491 metar. Ostatak od prvobitno planirane dužine završićemo kada dobijemo sredstva. Po nekoj našoj slobodnoj proceni do sada je završeno oko 55% od planiranog. Ako se sredstva obezbede, pre nego što se završe radovi, onda će se odmah produžiti sa radom’, kazao je Hodža. Hodža navodi da je na terenu bilo problema, ali da je komisija sa izvođačem radova probleme rešavala na samom terenu. “Bilo je dosta primedbi od strane stanovništva. Imali su primedbe u vezi štete koja je nastala kopanjem kanala. Neke od tih primedbi smo uvažili, neke smo rešili, a dogovorili smo se da po završetku projekta saniramo štetu koja je nastala’, kazao je Hodža. Prilikom izvođenja radova raskopane su ulice, najavljeno je da će do kraja godine raskopane ulice biti asfaltirane.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017