Vesti

Kosovska Mitrovica: Sa zgrade SO skinuta srpska zastava

Nepoznate osobe tokom noći skinule su zastavu sa zgrade Skupstine opštine u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednik opštine Ivica Mirković, izjavio je Kontakt Plus radiju da je zastava sa zgrade mitrovačke opštine skinuta sinoć oko 22 časa. On veruje da su pripadnici albanske nacionalne zajedinice odgovorni za ovaj incident. Mirković ističe, da su u trenutku kada je zastava odnešena zgradu Skupštine opštine obezbeđivali portiri koji nisu primetili nestanak srpske trobojke. “Osuđujem ovaj čin i smatram da ovakve stvari dovode do destabilizacije situacije na severu Kosova. Verujem da su pripadnici albanske zajednice uključeni u ovaj incident i da je zastava odneta u južni deo grada“, kazao je Mirković. Danas je na zgradi SO Kosovska Mitrovica ponovo postavljena srpska zastva. Zgrada SO Kosovska Mitrovica nalazi se u naselju ’Tri solitera’ u kojem pored Srba žive i kosovski Albanci.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017