Vesti

E. Biler: Svim instrumentima za promenu situacije na severu

Komandant KFOR-a Erhard Biler izjavio je da će za promenu situacije na severu Kosova biti upotrebljeni ’svi neophodni instrumenti, uključujući i oružje’.

Biler je kazao i da misiji EULEKS neće nedostajati podrška za hapšenje kriminalaca, prenosi Beta. ’Ne možemo tolerisati bačene granate, ilegalno oružje, krijumčarenje, i tako dalje. Ova situacija je zaista pretnja za stanovništvo i za bezbednost i mi kažemo da ona treba da se završi’, rekao je Biler za prištinski dnevnik Kosova Sot. Biler je rekao da na severu Kosova postoji nekoliko opasnih i naoružanih kriminalaca i da oni predstavljaju pretnju za bezbednost, dok su ’obični ljudi veoma prijateljski i mirni, žrtve onih koji čine zločine’. ’Za sada nastojimo da povećamo nivo bezbednosti kontrolnim punktovima i patrolama, ali naravno, ima i drugih instrumenata koji će se upotrebiti u budućnosti kako bismo se suočili sa ovim izazovima’, rekao je Biler.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017