Vesti

Za mesto direktora KPS-a tri kandidata

Refki Morina, Rešat Malići i Špend Madžuni kandidati su za mesto generalnog direktora Kosovske policijske službe.

Prema kosovskom Zakonu o policiji, Policijska komisija za imenovanje i disciplinu predlaže ministru kandidate za poziciju generalnog direktora policije. Na osnovu predloga ministarstva generalnog direktora imenuje premijer.   Od aprila ove godine, kada je tadašnji direktor KPS-a Šeremet Ahmeti napustio službu, vršilac dužnosti generalnog direktora kosovske policije bio je Behar Selimi. Selimi je odlučio da se angažuje politički, zbog čega je ranije najavio da napušta službu policije. Premijer Kosova Hašim Tači je juče i zvanično doneo odluku o njegovoj smeni.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017