Vesti

Ministarstvo za KiM pomaže povratnike u Metohiji

Pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju, Branislav Ristić, posetio je juče manastir Visoki Dečani i povratničko selo Osojane u opštini Istok.

Ristić je povratnicima predao 10 traktora sa prikolicama i plugovima, 3 motokultivatora i prateće priključne mašine u vrednosti od 13 miliona dinara, kaže se u saopštenju ministarstva dostavljenom KIM radiju. Sredstva za kupovinu poljoprivredne mehanizacije obezbedilo je Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, sa ciljem da pomogne srpsko stanovništvo koje se bavi poljoprivredom. Dodaje se da će najkasnije do početka prolećne setve, poljoprivredna mehanizacija biti nabavljena i za one koji je do sada nisu dobili. „Minstarstvo za Kosovo i Metohiju nastaviće sa akcijama opremanja poljoprivrednika, kako bi im stvorilo osnovne uslove da obrađuju svoja imanja i na taj način obezbede sredstva za život, a samim tim i za održiv opstanak u Pokrajini“, navodi se u saopštenju. Dodaje se da je pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju, Branislav Ristić, obišao i povratničko selo Osojane, gde je razgovarao o skorašnjem podizanju novih kuća za višečlane porodice koje žele da se vrate u ovo selo. Ristić je obišao u Osojanu i 5 hektara zasada jagoda, u koje je Ministratvo za Kosovo i Metohiju uložilo 10 miliona dinara.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017