Vesti

Jakup Krasnići: Izbori 13. februara

Prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu biće održani 13. februara 2011, saopštio je VD predsednika Kosova Jakup Krasnići.

U albanskim političkim krugovima rečeno je da je Krasnići odluku o izborima doneo posle konsultacija sa predsednicima stranaka u Prištini, prenosi Tanjug. Prevremeni izbori dolaze posle ostavke koju je na mestu pokrajinskog privremenog predsednika podneo Fatmir Sejdiju, zbog odluke Ustavnog suda u Prištini da se on nalazi u sukobu interesa. Sejdijuov Demokratski savez Kosova (DSK), druga po snazi politička stranka u pokrajini, zalagala se da izbori budu održani u martu. Dijalog Beograda i Prištine će, posle ove odluke njverovatnije biti odložen za nekoliko meseci. Na tom sastanku je samo napravljen dogovor sa strankama koje se protive održavanju izbora da taj proces ne budu odložen duže od šest meseci.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017