Vesti

Podignute optužnice za krijumčarenje ljudskim organima

U Okružnom sudu u Prištini podignute su optužnice protiv petoro lica optuženih za krijumčarenje ljudskim organima, organizovani kriminal, nezakonito vršenje medicinskih delatnosti i zloupotrebu službene nadležnosti, saopšteno je iz EULEKS-a.

U saopštenju se precizira da su među optuženima doktori i jedna osoba koja je ranije radila na visokoj poziciji u Ministarstvu zdravlja.  “Krijumčarenje organima na međunarodnom nivou povezano je sa klinikom MEDICUS 2008. godine u Prištini. Predmet je povezan sa odstranjivanjem organa, tj. bubrega. “Donatori“ i primaoci organa bili su različitih nacionalnosti’, piše u saopštenju koje je dostavljeno KIM radiju. Ovaj predmet su pokrenuli kosovski i UNMIK policajci u novembru 2008. godine, a izvršna policija EULEX-a je nastavila istragu. Predmet je dodeljen sudijama EULEX-a.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017