Vesti

OEBS: Takmičenje za nezavisne filmske producente

Misija OEBS-a na Kosovu započeće danas takmičenje za mlade, nezavisne filmske producente.

Pobednik takmičenja, podržanog od strane Misije Sjedinjenih država pri OEBS-u dobiće ugovor u iznosu od 5. 500 evra kako bi snimio kratak dokumentarac o radu OEBS-a na Kosovu.  U saopštenju dostavljenom KIM radiju se navodi da na ovom takmičenju mogu da učestvuju svi nezavisni producenti filmova, starosne dobi od 18 do 35 godina, koji su stanovnici Kosova, imaju prethodno iskustvo u proizvodnji kratkih dokumentaraca i imaju pristup opremi za produkciju i prostorijama.  Šef Misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Verner Almhofer kazao je da će napravljeni dokumentarac biti upotrebljen u cilju jačanja nivoa informisanosti o ljudskim pravima. „Dokumentarac koji će biti napravljen od strane pobednika takmičenja biće upotrebljen u cilju jačanja nivoa informisanosti o ljudskim pravima, dobrom upravljanju i zabrinutostima o bezbednosti na Kosovu, “ kazao je Almhofer.  Dokumentarac će biti emitovan na televiziji i distribuiran svim relevantnim akterima, uključujući lokalne i međunarodne institucije. Biće takođe postavljen na internetu uz prevod na srpski, albanski i engleski jezik.  Zainteresovani producenti se mogu javiti najbližoj kancelariji OEBS-a do 5. novembra 2010. godine i dostaviti svoje biografije. Pobednik takmičenja će biti izabran od strane petočlane komisije koju čine tri filmska umetnika na Kosovu i dva međunarodna predstavnika.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017