Vesti

Danas raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu?

Vršilac dužnosti predsednika Kosova i predsednik kosovskog parlamenta, Jakup Krasnići, najverovatnije će danas raspisati parlamentarne izbore koji će se održati u februaru naredne godine.

Ovu informaciju je obelodanio potpredsednik vladajuće DPK i ministar unutrašnjih poslova Kosova, Bajram Redžepi, na današnjem snimanju emisije „Slobodno srpski sa Budimirom Ničićem“ koja će se u nedelju emitovati na programu TV mreže koju čine RTV Herc, TV Puls, TV Mir i TV Most.  “Očekuje se da aktuelni vršilac dužnosti predsednika Kosova, Jakup Krasnići, danas raspiše vanredne parlamentarne izbore koji će se, najverovatnije, održati u februaru’, rekao je Redžepi. Redžepi je, povodom ovog pitanja, izjavio da je već postignut dogovor između političkih lidera na Kosovu, ali da tačan datum održavanja izbora još uvek nije poznat. Ministar unutrašnjih poslova Kosova očekuje pobedu njegove partije na vanrednim parlamentarnim izborima, a o evenutalnim koalicijama sa drugim partijama nakon izbora, nije želeo da spekuliše. Bajram Redžepi smatra da ostavkom dosadašnjeg predsednika Kosova Fatmira Sejdijua, koalicija Demokratske partije Kosova (DPK) i Demokratskog saveza Kosova (DSK) nije prestala da postoji, ali da je „gotovo istog trenutka počela predizborna kampanja“.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017