Vesti

Počeli pesnički susreti “Lazar Vučković”

Manifestacija pesnički sustreti “Lazar Vučković” otvorena je sinoć u Domu kulture u Gračanici.

Okupljenima se najpre obratio direktor novinsko-izdavačkog javnog preduzeća “Panorama’ Svetozar Vlahović, koji je izrazio zadovoljstvo što se ovakva pesnička i kulturna manifestacija održava i danas. “Mi iz Panorame želimo da ovo bude tradicija koju niko i nikada neće zaustaviti, kao što je nemoguće zaustaviti srpski duh, srpsku volju, srpsku snagu i srpski jezik na ovom prostoru’, rekao je Vlahović. Pesnik Radoslav Zlatanović je kazivanjem svojih stihova pesme „Ustani Lazare“ otvorio ovu manifestaciju, a onda su svoje stihove odrecitovali i ostali pesnici iz srpskih krajeva. Ovogodišnja nagrada „Lazar Vučković“ pripala je pesniku Zoranu Vučiću, nagradu je uručila pomoćnica direktora NIP-a „Panorama“ Rada Tomazec. Pesnički susreti će ove godine biti održani i u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Lapljem Selu i Štrpcu.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017