Vesti

Piter Fejt pohvalio Kermabonov rad

Specijalni predstavnik Evropske unije i šef Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu, Piter Fejt, pohvalio je dosadašnji rad odlazećeg šefa EULEKS-a, Iv de Kermabona.

Fejt se Kermabonu, koji danas zvanično napušta dužnost šefa EULEKS-a, zahvalio na značajan doprinos vladavini prava, koji je Misija EU pružila na Kosovu tokom njegovog mandata. „Pohvaljujem Iva de Kermabona na osnivanju i vođenju najveće civilne EU misije u poslednje dve i po godine. On je obavio izvanredan posao i želeo bih da mu se zahvalim na tome što je bio aktivni partner zajedničkim naporima EU da pomogne Kosovu“, izjavio je Fejt. „Takođe srdačno pozdravljam postavljanje Ksavijera De Marnjaka na njegovu poziciju šefa EULEKS-a“, dodao je Fejt. On je kazao da je uloga EULEKS-a da pomogne Kosovu u napredovanju ka evropskoj budućnosti. „Uloga EULEKS-a je presudna u pružanju pomoći u jačanju vladavine zakona, što je preduslov za privredni rast i prosperitet za buduće generacije na Kosovu“, kazao je Fejt u pisanoj izjavi dostavljenoj KIM radiju. Francuski general-pukovnik Gzavije But de Marnjak preuzeće dužnost šefa EULEKS-a od zemljaka Iv de Kermabona, koji je na čelu EULEKS-a bio od februara 2008. godine.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017