Vesti

Pretučen Srbin na putu Janjevo-Gračanica

Na putu Janjevo-Gračanica sinoć je pretučen M. L. star 52 godine potvrđeno je KIM radiju u stanici policije u Gračanici. M. L. je pomoć pružena tek pošto je on stigao u Dom zdravlja Gračanica.

Iz Doma zdravlja Gračanica saopšteno je da je pacijent primljen sinoć sa krvavim licem i vidljivim povredama. On je rekao da je napadnut na putu Janjevo-Gračanica u trenutku kada je pokušavao da obavi opravku na svom automobilu. Tada ga je jedan auto pretekao i zaustavio se. Iz njega su izašle tri osobe muškog pola i uputile se ka njemu. Prema rečima M. L. oni su počeli da viču na njega govoreći na lošem srpskom jeziku sa albanskim akcentom: “još uvek voziš kola sa PR tablicama, znaš li ti da je ovo albanska država’. “Napadači su M. L. potom pretukli i pobegli. M. L. je još neko vreme ležao na putu a potom je uspeo da se sam prebaci do Doma zdravlja u Gračanici jer zbog prekida telefonskih veza nije mogao da pozove hitnu pomoć a karticu mobilnih operatera Kosova nije imao’, saopšteno je iz Doma zdravlja. Pacijentu je u Domu zdrvlja pružena medicinska pomoć ali je zbog povišenog krvnog pritiska i stresa, upućen kod hirurga na dalje praćenje i lečenje. Zamenik komandira stanice policije u Gračanici, Rama Krueziju, izjavio je KIM radiju da je policiji incident prijavljen sinoć oko 21:35 i da je reč o raseljenom licu iz Uroševca koje trenutno živi u Lapljem Selu. “Istraga utvrđuje da li se to stvarno desilo. Na autu su razbijena stakla ali uviđajem na mestu incidenta tragovi stakla nisu pronađeni niti su pronađeni bilo kakavi tragovi. Istragom ćemo utvrditi da li je žrtva pogrešila u navođenju lokacije gde se incident desio’, rekao je Krueziju. Iz Dom zdravlja Gračanica apreluju na nadležne da ulože napore da se mobilna telefonija na Kosovu što pre uspostavi kako bi Hitna medicinska pomoć mogla da interveniše blagovremeno.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017