Vesti

Filmski festival u Leposaviću

U Leposaviću, na severu Kosova i Metohije, u ponedeljak 18. oktobra, počinje osmi festival domaćeg filma.

Festival domaćeg filma u Leposaviću počeće projekcijom filma “Žena sa slomljenim nosem’ Srđana Koljevića. Član organizacionog odbora Ivan Vučković izjavio je Kontakt Plus radiju da se na otvaranju festivala očekuje dolazak Koljevića ali i glavnih protagonista u filmu. Narednog dana, 19. oktobra, biće prikazan film ’Flešbek’ Aleksandra Jankovića, dan kasnije ’Besa’ Srđana Karanovića, 21. oktobra ’Medeni mesec’ Gorana Paskaljevića, a festival će biti zatvoren projekcijom filma ’Šišanje’ Stevana Filipovića, kazao je Vučković. On je istakao da će i ove godine gosti festivala biti mnogobrojni reditelji i glumci, a da će cena ulaznice biti simbolična i iznositi 100 dinara. Filmovi na festivalu, koji će trajati pet dana, do 22. oktobra, biće pikazivani u Domu kulture u Leposaviću.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017