Vesti

Opština Klokot dobila zelenu pijacu

Na teritoriji opštine Klokot otvorena je zelena pijaca na koju će poljoprivredni proizvođači iz ovog kraja plasirati svoje proizvode.

Decentralizovana opština Klokot je poznata kao jedna od kosovskih opština sa izuzetno razvijenom poljoprivredom i velikim brojem poljoprivrednika, koji do sada nisu imali adekvatan prostor za plasman svojih proizvoda. Rukovodstvo opštine Klokot, znajući da nedostatak zelene pijace predstavlja problem za poljoprivrednike iz ovog kraja, odlučilo se za njenu izgradnju. Menadžer projekta Boban Bogdanović je za Klokot radio rekao da su izgradnju zelene pijace finansirali “Mercy Corps’ i UNHCR i da je vrednost projekta iznosi 13 hiljada evra. “Zelena pijaca će se prostirati na površini od pet ari i na njoj su već postavljene 20 tezge’, izjavio je Bogdanović. On je napomenuo da je završetak ovog projekta od velikog značaja za opštinu i da je time rešen problem kako proizvođača tako i kupaca. “Poljoprivredni proizvođači će moći da prodaju svoje proizvode u, za to, predviđenom prostoru, a ne, kao do sada, pored magistralnog puta što je predstavljalo i rizik po njihovu bezbednost zbog motornog saobraćaja’, predočio je Bogdanović. Poljoprivrednici koji prodaju svoje proizvode pored magistralnog puta Gnjilane – Uroševac su zadovoljni otvaranjem zelene pijace, jer će, kako sami ističu, lakše plasirati proizvode krajnjim kupcima.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017