Vesti

Za dozvole poseta zadužena kancelarija EU a ne ICO-a

Kancelarija Specijalnog predstavnika Evropske unije (EUSR) na Kosovu Pitera Fejta saopštila je danas da su netačne informacije koje je danas objavio prištinski list Koha Ditore u tekstu pod naslovom “Priština najavljuje hapšenje srpskih zvaničnika koji ulaze bez dozvole“.

Julia Ruter portparol Specijalnog predstavnika EU  saopštila je da se u članku lista Koha Ditore navodi da je Međunarodna civilna kancelarija potvrdila da će bivši premijer Srbije, Vojislav Koštunica prisustvovati ceremoniji ustoličenja patrijarha Irineja u Pećkoj Patrijaršiji. „Zapravo, portparol ICO ili Evropske Unije (EUSR) ni u jednom trenutku nije porekao niti potvrdio prisustvo Vojislava Koštunice ili bilo kog drugog zvaničnika iz Srbije“, navodi se u saopštenju dostavljenom KIM radiju. U saopštenju se navodi da kancelarija ICO-a nije ta koja prosleđuje zahteve za zvanične posete nego Kancelarija specijalnog predstavnika EU na Kosovu.   Kancelarija EU na Kosovu zahteva od lista Koha Ditore da izvrši ispravku.  

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017