Vesti

Nikoliću i Iliću onemogućena poseta Patrijaršiji

Policija Kosova (KPS) i EULEKS-a sprečila jutros je predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića i lidera Nove Srbije Velimira Ilića da uđu na teritoriju Kosova i Metohije i prisustvuju ustoličenju patrijarha srpskog Irineja.

SNS je navela da su predstavnici EULEKS-a Nikoliću ’na insistiranju da u Pećku Patrijaršiju ide kao građanin, a ne kao zvaničnik’ saopštili da to ne mogu da mu dopuste, ’jer to predstavlja rezultat dogovora EULEKS-a i Vlade Srbije’. ’Jutros u sedam časova, vozilo u kojem je bio Tomislav Nikolić zaustavljeno je, a predsedniku srpskih naprednjaka je rečeno da ne može da uđe na teritoriju Kosova, jer ne postoji zvaničan dopis Vlade Srbije u kojem bi se tražilo od EULEKS-a da mu dopusti prisustvo svečanom ustoličenju’, navodi se u saopštenju. SNS je navela da je, prema rečima službenika EULEKS-a, Nikolić došao na administrativnu liniju neposredno pošto je na teritoriju Pokrajine nesmetano ušao predsednik Srbije Boris Tadić. Srpska napredna stranka se pita kako je moguće da je predsednik Srbije dobrodošao na teritoriju koju kontrolišu Albanci i Euleks, a srpskim opozicionim liderima je zabranjeno bilo kakvo kretanje na teritoriji Kosova. Takođe, Srpska napredna stranka konstatuje da je danas jasno da vlast u Srbiji ima ne samo različit odnos prema građanima Srbije, već i nedvosmisleno diskriminišući stav prema svim ljudima koji su protivnici režima Borisa Tadića. Srpska napredna stranka navela je i da najoštrije osuđuje maltretiranje i proterivanje sa teritorije Kosova lidera Nove Srbije Velimira Ilića.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017