Vesti

Hapšenje srpskih zvaničnika koji krenu na Kosovo bez dozvole?

Potpredsednik Vlade Kosova Hajredin Kući najavio je hapšenje svih zvaničnika Srbije koji danas krenu put Kosova bez poštovanja procedure odobrenja Vlade Kosova.

Prema pisanju prištinskog lista Koha Ditore jedini srpski zvaničnik koji je „uredno“ prijavio dolazak na Kosovo je predsednik Srbije Boris Tadić. ’Samo je Boris Tadić zatražio dozvolu i niko više. Zaustavićemo svakog političara koji nije ispoštovao proceduru traženja dozvole’, rekao je Kući. Koha piše da je u Pećku Patrijaršiju najavljen dolazak lidera Srpske napredne stranke, Tomislava Nikolića i bivšeg predsednika Skupštine Srbije, Predraga Markovića. List je dobio potvrdu iz kancelarije Međunarodnog civilnog predstavnika na Kosovu (MCK) da se očekuje da ceremoniji ustoličenja prisustvuje lider DSS-a Vojislav Koštunica. Mežutim za sada nema potvrde da su ovi srpski političari krenuli put Kosova i Metohije.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017