Vesti

Lokalne vesti na srpskom na Premiera radiju

Radio Premiera iz Kosovske Kamenice je jedina radio stanica putem koje se srpska zajednica u opštinama Kosovska Kamenica, Ranilug i Novo Brdo, može informisati na srpskom jeziku.

Zbog problema sa kojima se suočava multietnički radio Kosovska Kamenica, radio Premiera je jedini izvor lokalnih informacija na srpskom jeziku u tom području. Glavni i odgovorni urednik ovog radija, Fatmir Matoši, u izjavi za Klokot radio, kaže da se vesti sa lokalnim informacijama na srpskom jeziku, emituju 3 puta nedeljno. “Mi smo sa vestima na srpskom jeziku počeli pre godinu dana, i svim slušaocima srpske zajednice prenosimo lokalna dešavanja na području ove tri opštine’, kaže Matoši. Signal Premiera radija pokriva teritoriju nove opštine Ranilug, na kojoj živi pretežno stanovništvo srpske nacionalnosti, pa su načinjeni prvi koraci u kontaktu sa opštinskim rukovodstvom da se proširi emitovanje programa na srpskom jeziku, prenosi Klokot radio.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017