Vesti

Pomoć Svetske banke Kosovu

Svetska banka odobrila je pomoć Kosovu koja je namenjena podršci budžeta.

Prva tranša pomoći iznosi 30, 9 miliona dolara, prenosi Politika. ’To je prva budžetska operacija vladi Kosova u skladu sa procedurama Svetske banke, od kako je ono postalo član Svetske banke u 29. juna 2009. godine. Ta podrška ide direktno u budžet Kosova radi finansiranja ukupnih budžetskih potreba’, navodi se u saopštenju. Sredstva su odobrena u okviru Programa održivog razvoja politike zapošljavanja, koji kofinansira 10 međunarodnih donatora - Češka, Danska, Evropska zajednica, Estonija, Finska, Italija, Norveška, Švedska, Švajcarska i SAD. Prva odobrena tranša biće 30, 9 miliona dolara, od toga 13, 5 miliona je poklon, 6, 3 miliona kredit Svetske banke, a 11, 1 milion pomoć drugih donatora. Program treba da pomogne vlastima u Prištini da održe stabilan makroekonomski okvir i poboljšaju transparentnost i odgovornost, kao i da postave institucionalne i pravne temelje za održivi razvoj i zapošljavanje.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017