Vesti

Ivica Dačić: Status Kosova još nije rešen

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da postoje očigledni pritisci koji se vrše na Srbiju, ali da status Kosova nije konačna stvar.

Ivica Dačić smatra da zapadne zemlje ne bi ulagale toliki napor da se prihvati kompromis oko rezolucije, koju je Srbija podnela UN, da je status Kosova rešen. „To znači da postoji značajan broj država koje ne gledaju blagonaklono na nezavisnost’, rekao je Dačić u intervjuu za Večernje novosti. Na pitanje da li bi pristao na razgovor s premijerom Kosova Hašimom Tačijem, Dačić je kazao da ne veruje da će taj izbor da padne na njega ’imajući u vidu da je SPS u svojoj istoriji više puta pregovarao sa Albancima’. ’Uostalom, optuživali su nas za ratno huškanje i zločine, a sad nam pripisuju izdaju. Zato je najbolje da se neko drugi bavi time’, rekao je predsednik SPS-a i dodao da još nije bilo razgovora unutar vladajuće koalicije o formatu razgovora i o tome ko će da ih vodi. Dačić je naveo i da bi, ako razgovori propadnu i Albanci krenu silom da pripoje sever Kosova, to izazvalo veliku reakciju Srbije. ’Takav napad značio bi još jedan genocid nad našim narodom, i to bi izazvalo veliku reakciju Srbije. A, bojim se i da predizborne kampanje na KiM sigurno neće pogodavati mirnim rešenjima, bez obzira na naš stav o potrebi dijaloga’, rekao je Dačić.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017