Vesti

Mitropolit Amfilohije: Očekujemo pet hiljada ljudi

Mitropolit crnogorsko-primorski i administrator Eparihije raško-prizrenske Amfilohije izjavio je da se na ceremoniji ustoličenja patrijaha srpskog Irineja, u nedelju u Pećkoj Patrijaršiji, očekuje više od pet hiljada ljudi.

Amfilohije je izjavio da je prostor u Pećkoj Patrijaršiji dosta ograničen i da računa da će na ustoličenju srpskog patrijarha Irineja ’biti prisutno četiri, pet hiljada ljudi a možda i više’. “Hvala Bogu sve protiče onako kako je predviđeno i gosti već pristižu, naročito naši episkopi iz Amerike i Australije. Veliki su radovi u Pećkoj Patrijaršiji, tako da će ona zasijati prvobitnom svojom lepotom’, kazao je mitropolit Amfilohije. Mitropolit Amfilohije je danas u severnom delu Kosovske Mitrovice osveštao zgradu Studentskog centra.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017