Vesti

Skender Hiseni: Pitanje nezavisnosti razmatraju mnogi

Po povratku iz Njujorka, ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni izjavio je da su mu predstavnici oko 60 zemalja obećali da će razmotriti priznavanje nezavisnosti Kosova.

’Na svim sastancima su mi funkcioneri zemalja sa kojima smo razgovarali, čija imena neću pominjati, obećali da će seposvetiti pitanju priznavanja nezavisnosti čim se vrate usvoje države’, rekao je Hiseni na konfernenciji za novinare u Pristini, prenosi Koha Ditore. Hiseni je dodao da Kosovo ne žuri da započne pregovore sa Srbijom, kao ni da dijalog nije moguć bez dogovora institucija Kosova. Ministar spoljnjih poslova Kosova Skender Hiseni, bivši predsednik Fatmir Sejdiu i premijer Hašim Tači, boravili su u Njujorku za vreme održavanja Generalne Skupštine UN, a glavna aktivnost im je bila lobiranje za nezavisnost.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017