Vesti

Počela nova akademska godina

Na fakultetima Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, danas je počela nova akademska godina.

Povodom početka nove akademske godine na Filozofskom fakultetu organizovan je svečani prijem studenata. Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Dragi Maliković kaže da početak nove akademske godine predstavlja političku i obrazovnu potvrdu postojanja Univerziteta u Prištini. “Prezadovoljni smo, sve katedre su pune, sto je oko 500 novih mladih ljudi, od kojih je 65 procenata sa teritorije Kosova i Metohije’, rekao je Maliković Kontak Plus radiju. Saša Radosavljević iz Leška, upisao je istoriju i nada se da će brzo završiti fakultet. “Trenutno je prisutna mala trema, ali će nadam se proći kad krenu predavanja. Planirao sam da upišem arheologiju, ali sam se odlučio sa istoriju’, rekao je Radosavljević. U Srbiji je nova akademska godina počela za oko 190.000 akademaca državnih fakulteta i oko 30.000 studenata privatnih univerziteta.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017