Vesti

U Zubinom Potoku dva incidenta

U dva odvojena incidenta u Zubinom Potoku zapaljen automobil i iz rafala pucano na objekte firme “Jasen”.

Portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti izjavio je KIM radiju da je jutros, u 3:10 h, u ulici Todora Dobrića zapaljeno putničko vozilo marke ’pasat’, čiji je vlasnik kosovski Srbin. ’Pretpostavljamo da je u vozilo ubačen molotovljev koktel. Vozilo je potpuno uništeno, a prema proceni vlasnika automobile šteta je oko 9500 evra’, rekao je Hoti. Hoti je dodao da je pet minuta kasnije, u ulici Vojvode Rada, ispaljeno je najmanje tridesetak metaka, kalibra 7, 62 milimetara, u pravcu dve radnje firme ’Jasen’. ’Na dve radnje firme “Jasen’ je pričinjena materijalna šteta. Na prodavnicu i apoteku u istom vlasništvu ispaljeno je oko 30 metaka, povređenih nije bilo’, kazao je Hoti. Oba slučaja su registrovana u policiji, a prema Hotijevim rečima veruje se da su u pitanju kriminalni motivi.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017