Vesti

Policija spremna za ustoličenje srpskog patrijarha

Policija u Peći je potpuno spremna za ustoličenje srpskog patrijarha u Pećkoj Patrijaršiji, rekao portparol KPS za pećki okrug Zećir Keljmendi.

U izjavi za KIM radio, Keljmendi je potvrdio da policija sprovodi poslednje pripreme za obezbeđivanje ustoličenja patrijarha srpskog Irineja u Pećkoj Patrijaršiji. „Nemamo informacija da će biti bilo kakvih problema tog dana, ali smo spremni za svaku sitaciju koja bi mogla uslediti“, tvrdi Keljmendi. Portparol KPS za Peć, kaže da ne postoje precizni podaci o broju građana koji bi mogli da krenu put Patrijaršije, na čin ustoličenja. „Policija ima kapaciteta da, bez obzira na broj ljudi koji će u nedelju boraviti u Peći, obezbedi javni red i mir“, najavljuje Keljmendi. Srpski patrijarh Irinej će u nedelju 3. oktobra biti ustoličen u Pećkoj Patrijaršiji. Ustoličenje će obezbeđivati pripadnici KFOR-a, EULEKS-a i Kosovske policije.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017