Vesti

Gračanica: Otvorena „Baština u knjizi“

U Domu kulture u Gračanici održana je kulturna manifestacija „Baština u knjizi“, koju je, uz pomoć te institucije, organizovao Gradski zavod za zapštitu spomenika kulture Prištine sa izmeštenim sedištem u Gračanici.

Reč je o mini salonu knjiga, započetom prošle godine, na kome je svoja izdanja izložilo 12 izdavača sa Kosova i Metohije i centralne Srbije. Sa par panoa naznačena je hronoliogija nastanka pisma i knjige na Kosovu i Metohiji, i 471. godišnjica Gračaničke štamparije, koju je utemeljio mitropolit novobrdski Nikanor.   Manifestaciju je otvorio specijalni savetnik ministra kulture Srbije Zoran Hamović, koji je ukazao na njen značaj u Godini knjige i pisma. Osim zainteresovanih ljubitelja knjige sa centralnog Kosova, salon je, sa svojim učiteljima i nastavnicima, posetilo oko 600 učenika Osnovne škole „Kralj Milutin“ u Gračanici. Manifestaciju je finansiralo Ministarstvo kulture i medija Republike Srbije

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017