Vesti

Parlamentarci iz Severne Irske posetili SO Gračanica

Delegacija spoljnopolitičkog odbora Parlamenta Severne Irske posetila je opštinu Gračanica.

Delegaciju parlamentaraca koju su činili Šejla Mek Klalend i Geret Mek Grat primio je savetnik gradonačelnika Nebojša Perić, objavljeno je na veb sajtu opštine Gračanica. On je goste iz Belfasta upoznao sa funkcionisanjem novoformirane opštine Gračanica. „Decentralizacijom i formiranjem opština gde su Srbi većina, dobili smo priliku da institucionalno organizovani delujemo i prema centralnim institucijama i prema međunarodnoj zajednici“, istakao je Perić. Savetnik gradonačelnika je naglasio da „samo učešćem u svim politički procesima i na svim nivoima vlasti možemo izboriti  prava za srpsku zajednicu na Kosovu“. Parlamentarci iz Severne Irske su ukazali na mnoge sličnosti između Kosova i Severne Irske ali i na različitosti. „Ovim razgovorom upotpunili smo našu sliku o Kosovu“, istakli su gosti. Zajednički zaključak razgovora savetnika gradonačelnika opštine Gračanica, Nebojše Perića, sa članovima spoljno-političkog odbora Parlamenta Severne Irske je bio da “se samo dijalogom može doći do održivih rešenja, a evropska persektiva je siguran put za mir i prosperitet čitavog regiona’.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017