Vesti

Ram Manaj kandidat za novog kosovskog predsednika

Kandidat za novog predsednika Kosova je Ram Manaj, predložilo je Predsedništvo Demokratskog saveza Kosova (DSK), koalicionog partnera Tačijeve Demokratske partije Kosova (DPK).

Kako javljaju mediji u Prištini, izbor Manaja je uslov za opstajanje vladajuće koalicije do aprila naredne godine, za kada se  najavljuju vanredni parlamentarni izbori izazvani ostavkom Fatmira Sejdijua. Ram Manaj je trenutno zamenik ministra u Tačijevoj vladi. Raskid vladajuće koalicije je vrlo moguć posle zahlađenja odnosa  između Tačija i Sejdijua, ukazuju prištinski mediji i dodaju da je  „dilema ko će biti novi kandidat za kosovskog predsednika visila kasno sinoć u Vladi Kosova, gde se Tači sastao sa Bujarom Bukošijem, aktuelnim ministrom zdravlja, kao mogućim kandidatom za upražnjeno predsedničko mesto. Najavljen je sastanak i sa Sejdijuom i Uk Rugovom, funkcionerom DSK, da bi se obavile konsultacije oko izbora predsednika. Kako se tvrdi, i u samom DSK došlo je do podela. Jedni insistiraju na opštim izborima koji bi bili raspisani za 45 dana, a drugi najpre na unutarpartijskim izborima a onda onim parlamentarnim. Vršilac dužnosti predsednika Kosova i predsednik parlamenta Jakup Krasnići je za današnje izdanje lista Koha Ditore izjavio da izbori treba da se održe i nove institucije konstituišu u narednih šest meseci.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017