Vesti

Iskopavanje lokacije kod Belaćevca

Iskopavanje lokacije kod Belaćevca počinje danas u 10 sati. Pretpostavlja se da su tu pokopana tela 26 tela nealbanaca.

Predsednik Udruženja članova porodica kidnapovanih i nestalih Srba i drugih nealbanaca na Kosovu i Metohiji, Milorad Trifunović, KIM radiju je kazao da će iskopavanju pored forenzičkog tima EULEKS-a prisustvovati i članovi Komisija iz Beograda i PriÅ¡tine.  “Članovima udruženja nije dozvoljeno prisustvo. Ja sam planirao da idem, ali mi je juče savetovano da ne idem, jer kako su mi rekli, postoji mogućnost da doÄ‘e do nekog okupljanja, da se protestuje, tako da tamo ne bih bio dovoljno bezbedan. PredviÄ‘eno je da po tri člana obe Komisije budu tamo’, kazao je Trifunović. Trifunović je kazao da postoje saznanja da je na lokaciji Belaćevac - Žilivoda pokopano 26 tela, meÄ‘u kojima su i tela devet rudara sa kopa Belaćevac koji su kidnapovani sa svojih radnih mesta. Dodaje da ostaje otvoreno pitanje Livočkog jezera, Žute kuće i izveÅ¡taja Dika Martija.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018