Vesti

Ručnom granatom na policiju u Zubinom Potoku

Dva policijska automobila oštećena su u eksploziji rano jutros u dvorištu policijske stanice u Zubinom Potoku.

’Napad ručnom granatom se desio oko dva sata ujutro. Nije bilo ljudskih žrtava ni povređenih i prema prvim izveštajima, eksplozivna naprava je pričinila materijalnu štetu na dva automobila policije Kosova kao i na jednom civilnom vozilu’, izjavio je KIM radiju portparol KPS policije Besim Hoti. Policija je, međutim, saopštila da je pre incidenta u dvorištu stanice zapaljen privatni automobil pripadnika KPS-a. Hoti je naveo da se u trenutku napada u stanici policije nalazio samo jedan pripadnik KPS-a. Motivi kao ni izvršioci napada nisu poznati. Istraga je u toku. U stanici policije u Zubinom Potoku rade pripadnici srpske nacionalnosti.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018